Očkování nejen z pohledu tradiční čínské medicíny

article-thumbnail
Ve své praxi se s problémy spojenými s očkováním setkávám poměrně často. Někdy jde o mírnější potíže, jako je horečka, zvýšený neklid a pláč dítěte. Dosti časté jsou kožní problémy – objevení se či zhoršení ekzému, kopřivka, svědění kůže. Ale setkala jsem se i s příklady, kdy očkování doslova rozvrátilo dětský organismus.

V tomto týdnu mě velmi potěšila zpráva, že Ústavní soud zrušil pokutu rodičům, kteří nenechali naočkovat své dítě povinnou hexavakcínou. Důvodem pro odmítnutí očkování podle něj může být i svoboda svědomí.
Očkování nejen z pohledu tradiční čínské medicíny

V tomto týdnu mě velmi potěšila zpráva, že Ústavní soud zrušil pokutu rodičům, kteří nenechali naočkovat své dítě povinnou hexavakcínou. Důvodem pro odmítnutí očkování podle něj může být i svoboda svědomí.

V současnosti zákon umožňuje za nedodržení očkovací povinnosti uložit pokutu až 10 tisíc korun. V tomto případě, se ale soud přiklonil na stranu rodičů z Tišnova, kteří jsou přesvědčení, že pro vývoj dítěte je nejlepší přirozená imunita, kterou by očkování mohlo narušit. Rodiče odkazovali například na možnost vzniku anafylaktického šoku či poruchy autistického spektra, přičemž se matka opírala o své zkušenosti, které získala jako terapeutka při práci s takto postiženými dětmi.

Právní úprava povinného očkování se verdiktem soudu nemění, vakcinace stále zůstává také například podmínkou přijetí do mateřské školy, ale i tak jde o důležité rozhodnutí.

Celou zprávu si můžete přečíst na:

http://brno.idnes.cz/pravo-na-odmitnuti-o…/brno-zpravy.aspx…

Ve své praxi se s problémy spojenými s očkováním setkávám poměrně často. Někdy jde o mírnější potíže, jako je horečka, zvýšený neklid a pláč dítěte. Dosti časté jsou kožní problémy – objevení se či zhoršení ekzému, kopřivka, svědění kůže. Ale setkala jsem se i s příklady, kdy očkování doslova rozvrátilo dětský organismus a došlo k rozvoji epilepsie či projevů autismu.

Mnohé maminky se očkování svého dítěte děsí a snaží se je odkládat, jak jen to jde. Odložit očkování je ostatně velmi rozumné, protože čím zralejší je dětský organismus, tím lépe si s očkováním poradí. Zvláště u obávané hexavakcíny platí - čím později, tím lépe.

Z pohledu tradiční čínské medicíny je očkování vpravení horkého toxinu do vrstvy krve. To, jak si tělo s toxinem poradí, záleží na síle toxinu a na síle organismu v okamžiku očkování. Sílu toxinu neovlivníme (Řešením by mohlo být rozdělení hexavakcíny do několika jednotlivých očkování.), takže se zaměříme na stav očkovaného. Rozhodně není dobrý nápad přistoupit k očkování, pokud je dítě nachlazené, pokud mělo nedávno horečku, pokud je po nemoci. Také ekzém či jiné kožní projevy by nás měly zabrzdit.

Jestliže je dítě v dobré kondici, doporučuji maminkám přistoupit k očkování beze strachu a s pevnou vírou, že očkování dítě dobře zvládne (Psychický stav matky je velmi silným faktorem a pokud maminka očekává katastrofu, dítěti to neudělá dobře.) A navíc, milé maminky, tu máme ještě tajný trumf v rukávu a tím je směs čínských bylin Stín brokátového závoje (kód 012). Tato směs umí vyloučit horký toxin a pročistit horkost ze všech tří zářičů. 
Navíc jde o jemnou směs, kterou lze použít u dětí i v případě problémů, jako je ekzém, angína, zánět středouší a podobně. Stín brokátového závoje bych doporučila podat klidně i den před očkováním, nejpozději však ihned po očkování. Dávku snadno spočítáte podle váhy dítěte. Dávkování 3xdenně 4 tablety je pro dospěláka o váze zhruba 60 kg, takže když dítě váží 30 kg, dáte dávku 3x2 tablety, při váze 20 kg 2x2 tablety…. Pokud dojde přece jen k horečce či jiným projevům, je možné dávku zvýšit. Tablety jdou velmi snadno rozpustit v troše vody či čaje a je vhodné podat je odděleně od jídla. Po očkování podávejte ještě tři-čtyři dny a pokud bude vše v pořádku, vysaďte. Pokud by se například zhoršil ekzém, je možno pokračovat až do vymizení potíží.

Sama jsem si účinek očkování vyzkoušela, když jsem se před cestou do Číny (kde jsme měli měsíc praxi) nechala naočkovat proti žloutence. Protože jsem byla zcela zdravá a v minulosti jsem na žádné léky nereagovala problematicky, vykašlala jsem se na preventivní podání Stínu brokátového závoje a nestačila jsem se divit. První den po očkování mi nebylo dobře a druhý den jsem ráno nevstala z postele – měla jsem horečku, zimnici… Ještě že mozek fungoval a rychle jsem nasadila čínské byliny. Dávka byla jako na 150 kg pořízka – při mých 55 kg, ale zabralo to a další den jsem už byla fit. Při přeočkování jsem už nic neponechala náhodě.

Pro ty z Vás, kdo chcete trošku nahlédnout do zákulisí očkovacího byznysu, posílám ještě jeden odkaz. L.P.

http://www.ceskatelevize.cz/…/10782831…/215562248410019-utaj